вівторок, 4 лютого 2020 р.


Головні фактори ризику
- вживання тютюну, в тому числі куріння сигарет і вживання бездимного тютюну;
- надлишкова маса тіла або ожиріння;
- нездорове харчування з низьким рівнем споживання фруктів і овочів;
- відсутність фізичної активності;
- вживання алкоголю;
- зараження вірусом папіломи людини (ВПЛ), що відбувається статевим шляхом;
- зараження гепатитом або іншими канцерогенними інфекціями;
- іонізуюче і ультрафіолетове випромінювання;
- забруднення повітря в містах;
- задимленість приміщень у результаті використання в будинках твердих видів палива.
Профілактика раку
- активніше уникати факторів ризику, перерахованих вище;
- проводити вакцинацію проти інфекцій, що викликаються ВПЛ і вірусом гепатиту В;
- боротися з джерелами небезпеки на робочому місці;
- скоротити вплив ультрафіолетового випромінювання;
- зменшувати вплив іонізуючого випромінювання.

Немає коментарів:

Дописати коментар